Fynsk Motorvejs Udvidelse I 2025

Billede: Pixabay.com

Regeringen besluttede sig i går Mandag for at der skal laves nye motorveje i Danmark. Et af dem er på Fyn hvor der vil blive brugt ca. 6.6 Mia. Kr.

Mandag formiddag blev det officielt at der vil blive lavet heftigt om på de danske motorveje. Samlet indeholder aftalen investeringer for hele 160 mia. Kroner på infrastrukturen. Her vil ca. 106 mia kroner blive brugt på motorvejene imens de resterende skal bruges på jernbaner. 

For Fyn betyder det at, der kommer en udbygning på den fynske motorvej som skal stå færdigt i 2025, hvis alt går efter planen. Så for Fyn betyder det altså, at vi kan se frem til en hurtigere togforbindelse, bedre støjafskærmning, anden etape af letbanen og et batteritog på Svendborgbanen. 

Men der vil stadig blive undersøgt om der er mulighed for en fast forbindelse til Als og muligheden for en ny forbindelse over Lillebælt for både toge og biler. 

Selvom det er gode nyheder for Fynboerne, så vækker det frustrationer for direktøren fra Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt

- Selvom vi er glade for, at motorvejsudvidelsen syd om Odense er en del af planen, er det simpelthen for sent, den kommer. I vores optik bliver man nødt til at finde de penge nu, så udvidelsen kan starte hurtigst muligt.

- Flaskehalsen ved Odense resulterer i store økonomiske tab for virksomheder som følge af forsinkelser og trafikulykker og gør i sidste ende Fyn mindre attraktiv, mener hun.

 
112 Designakademi evakueret

Odense Designakademi blev Tirsdag morgen evakueret, da en vaskemaskine var kortsluttet. Beredskab Fyn blev Tirsdag morgen kaldt ud til Odens…

112 Tyve-beklædte hjemmeplere og stjal for beboerne

Lørdag aften ved ca. 18 tiden, blev Fyns politi gjort opmærksom på et tyveri i Bygmarken i Hjallese. To kvinder havde forklædt sig som hjemm…

112 Røver af supermarked på fri fod i Odense

Mandag blev der begået et røveri mod Kvickly på Skibhusvej. To dage efter er gerningsmanden endnu ikke fundet, på trods af en intens søgning efter ger…

112 Odense sport under Corona

Der er mange der har stillet sig det spørgsmål, om hvor man kan dyrke sport under Corona, da alle sportsgrene og fitnesscentre er lukkede. Der er d…